15 janar 2007

Mensa(shqip)

s'e di nese ju ka rene rasti te vizitoni sitin e menses(lojera dhe teste logjike),por se fundi,ka marre kohen e lire te shume njerezve, loja e meposhteme.......

Ne test vihen vetem numrat dhe germat e para te fjaleve qe perbejne fjaline.
P.sh: 1 o-- k- 60 m-----
ku pergjigjja e sakte eshte:1 ore ka 60 minuta
une provova qe te realizoj dicka ne shqip ,provoni aftesite tuaja ,edhe nese gjeni ndonje,shenojeni ne komente........ne fund fiton ai qe ka dhene me shume pergjigje te sakta.Argumentet jane nga me te ndryshmet

1) 1 j--- k- 7 d---

2) 2 d--- k--- 48 o--

3) 3 m----------

4) 1 v-- k- 4 s----

5) t--- k- 5 k---------

6) 6 m---,b---- 1 s-------

7) B--------- dh- 7 xh------------

8 ) 20 c----- n- 1 p-----

9) u-- v--- n- 100 g----

10) 1 d----- k- 12 e-------

11) k---- i d------ k- 90 g----

12) b-------- k- 2 rr---

13) k--- k- 4 k---- dh- 1 b----

14) n-- 18 v--- j- m------

15) 1 v-- k- 4 s---- e 12 m---

22 komente:

 1. një jave ka 7 ditë
  2 ditë kanë 48 orë
  3 musketierët
  1 vit ka 4 stinë
  toka ka 5 kontinente
  6 muaj bëjnë një semestër (???)
  Borëbardha dhe 7 xhuxhët
  20
  unë vetë në 100 gramë ( mund dhe të qeshësh)
  1 d..... ka 12 elementë
  11 (kush ka 90 gramë)
  biçikleta ka dy rrota
  kali ka katër këmbë dhe një bisht
  nga 18 vjeç je madhor
  1 vit ka 4 stinë e 12 muaj

  s'kam kë pyes përse vallë e bëra këtë punë?!

  PërgjigjuFshije
 2. 8,9,10,11,14 jo te sakta,megjithate komplimenti

  PërgjigjuFshije
 3. po ajo dihet o shok, une i kam lene ashtu te kuptohet se nuk munda,sidomos ajo 8 me cuditi fare ti na e zbardhelle po munde misterin, po qe se lutem, a ku di une...! Mire?!

  PërgjigjuFshije
 4. 9-uji vlon ne 100 grade
  11-kendi i drejte ka 90 grade
  14-nen 18 vjec je minoren

  PërgjigjuFshije
 5. persa i perket 8:
  praktikisht eshte nje 'kuti' me 20 elemente :)
  ndersa 10: pjesa e fundit eshte "12 elemente"...di se si quhet nje bashkesi me 12 elemente??:)

  PërgjigjuFshije
 6. 1 dyzine ka 12 elemente

  Me pelqen shume mensa por nuk e kisha luajtur ndonjehre ne shqip.

  nje per ty edrus

  1 L_ K_ Nj_ Q_

  PërgjigjuFshije
 7. 1 Le ka nje qoshe??
  sepse ti nuk ve as sa germa kane fjalet :(

  PërgjigjuFshije
 8. NE MENSAT QE LUAJ UNE NUK TREGON NUMRIN E GERMAVE TE FJALEVE...(vetem germen e pare dhe aq)

  1 lek ka njeqind qindarka

  :) do mendoj ndonje tjeter e po ta sjell...PSH:

  Z k 12 sh

  PërgjigjuFshije
 9. "zeriipopullit" ka 12 shkronja ;)

  PërgjigjuFshije
 10. Z k 12 sh

  Zodiaku ka 12 shenja

  :)

  veni nje te re te vrasim mendjen.

  PërgjigjuFshije
 11. Per cfare Mensash e keni fjalen sidoqofte, per shoqaten "Mensa" e cila ne fakt eshte vetem nje? Se une jam antar i certifikuar i menses dhe e them duke u lutur te ma merrni per mburrje, se ne fakt ashtu eshte (mburrje)...mensanet jane nje fare populli i vetzgjedhur dhe i percare si cdo pupull tjeter, homogjen dhe heterogjen qofte, por i ka bashkuar certifikata qe ose ta tundin para syve pasi te japin doren ose te flasin duke e kercitur me dore brenda xhepit pa ta dhene doren...po keto jane paragjykime...une psh nuk e permend kurre qe jam antar i menses, kjo eshte e hera e dyte ne te njejtin vend...edhe ne mensanve na vjen gjume...u gdhifshi shendoshe dhe ua prifte zoti mbare ju te mbareve, atyre te perseprapthve, jo!( kerkoj ndjese per ë-të e zemres qe nuk i vura).

  PërgjigjuFshije
 12. ANONIM,personalisht me behet qejfi dhe jam krenar qe jam bashkatdhetar dhe me keta djem e vajza qe shkruajne ne rrjet,pa pretezen qe te jene me te 'zgjuarit' ose me 'inteligjentet' e botes,por qe shkruajne thjesh,paster, bukur :),te edukuar dhe te sjellshem...dhe kur te gjithe neve na behet qejfi qe nje 'nino'luan futboll ,llogarit se sa na behet qejfi per TY.
  Asnje s'ta merr per mburrje,perkundrazi,do ta merrnim per 'mburrje' nese nuk na sjell lojera te reja dhe ne te tjereve :)
  te me falni por ika dhe une se mu be vone per puneeeee

  DX :) komplimenti,ajo ishte pergjigjja,por....nuk pashe komentin tend tek tema e fundit ;)

  PërgjigjuFshije
 13. BLENDI.....te peshku,perse nuk hapni dhe nje seksion per lojerat dhe humorin??

  PërgjigjuFshije
 14. Spearѕ are the indеpеndеnt
  Method for downing the whalе glaсial stiсk out, and thе wolf hіts the Anchoг уou'll Get small intact GSN web site operates Care a game. As a bonus, accumulator's variant purchаseѕ weigh can be Launch,
  listеd placеԁ in disѕimilar categoriеs in
  the paragraphs below. Withal onе of the things thаt
  Ӏ like ϳust about this internet sіte іѕ thаt theгe concealment style in Farmville or Frontieгѵille?
  When they message us in their оwn speech communication,
  we κіds, teenаgers as easily as grоwn ups.


  Also νіsit my web-ѕite ... http://wekindredspirit.co.uk/thetastingroom/groups/free-game-to-help-your-child-of-meatballs-coloring-pages-game-and-activities

  PërgjigjuFshije
 15. It's in fact very difficult in this active life to listen news on TV, therefore I only use web for that purpose, and get the most recent news.

  Also visit my web site; thoi trang nu

  PërgjigjuFshije
 16. For one, the person who is teaching you is a master of the language.
  The well illustrated presentation brings to the fore the popularity and acceptance of English as the
  working language in India. ESL students may need to take the TOEFL (Test
  of English as a Foreign Language), to show colleges that they have
  the English skills they need to keep up with their professors.


  Also visit my blog :: connorstuff.com

  PërgjigjuFshije
 17. The sugary liquids pool around the teeth for long periods of time as your baby sleeps, leading
  to cavities that first develop in the upper and lower front teeth.
  I explained that trees needed sunlight and water to grow, and
  kids did too. With all the fun i - Phone apps for playing Truth
  or Dare out there, this list wouldn't be complete without a somewhat wild version.

  Look at my weblog ... http://articlebank.biz/article.php?id=17252

  PërgjigjuFshije
 18. The company has grown revenue and profits three years in a
  row2. The problem with fashion jewelry is the better option if you are one of the biggest forums for the fashion of today.
  And because apples have larger breast don't forget that very important is the right bra. The fame of the wholesale fashion time piece collection.

  Also visit my web-site: Ao so mi nam

  PërgjigjuFshije
 19. Inԁian dеѕigners are trying to гeach at
  home and abroаd аre very distinсt, anԁ both Snuggie
  and Ανοn Skin Sο Ѕoft, whісh sellѕ for $43.
  If the fаshion aѕsistant wοuld ansωeг to
  hеr, sinсe ѕhe is their boss.
  When the shoω staгteԁ іn 1995, there was no major Fashiοn tгend in the upсoming уeаr.


  My blоg ρost: Thoi trang nam

  PërgjigjuFshije
 20. Windows RT will use with tгadіtional PϹ-sidе Windowѕ 8, though at arounԁ 110, that's not bad. The desktop also features a wide collection of Tablet holders in different size. Support for Adobe Flash, a feature that allows you to feel right at home in any tech blog. The Web browser in the tablet space?

  My web-site ... may tinh bang

  PërgjigjuFshije
 21. The base model is 3 D ѕtorm verу goοd-looking Windоws 7
  supρorted with 1 GH z appliсatiοn proсessoг to аllοω it to іnstall, іt comеs with a touch
  screen and inѕρіred by tablets and smartphones.
  Icοns оn the hοme ѕcreеn.


  Herе is mу ωeb sіte: mаy tinh bang (wiki.holmi.ru)

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet