26 dhjetor 2006

Italia ndryshon proceduren administrative per rinovimin e lejeqendrimeve.

Lejeqendrimet ne Poste duke filluar nga data 11 dhjetor.

Mbas eksperimentimit te bere ne 5 komuna italiane (Ancona, Brindisi, Frosinone, Prato, Verbano-Cusio-Ossola) nis ne te gjithe Italine procedura e re.

Kjo procedure u realizua nga Ministria e Brendshme Italiane ne bashkepunim me Shoqaten Kombetare te Komunave Italiane (ANCI), Postat Italiane S.p.A dhe istitutet e Patronateve. Objektivi i kesaj menyre te re te rinovimit eshte ai i permiresimit te sherbimit dhe thjeshtimit te procedures se rinovimit te lejeqendrimit. Ricevuta e rinovimit e deritanishme do te zevendesohet nga ricevuta e rakomandates postale. Nuk dihet nese edhe per kete dokumenti qe i mbetet ne dore te huajit pasi prezanton do te vleje dekreti ministrise se brendshme qe i jep vlere equivalente me lejeqendrimin per shume praktika te tjera administrative, duke perfshire ketu edhe kthimin ne vendlindje per te huajt ne pritje te dokumentit te rinovuar.

Ne te gjitha zyrat postale (14.000) do te mund te terhiqet nje kit qe permban modulistiken e nevojshme per te kerkuar rinovimin e lejeqendrimit. Pas plotesimit te ketyre moduleve kerkesa mund te behet ne secilen nga 5332 zyrat postale te autorizuara.
Per sa i perket plotesimit te moduleve ndihma do te jepet falas nga Patronatet dhe ne disa Komuna (Komuna e Torinos nuk merr akoma pjese ). Terheqja e dokumentit te rinovuar parashikohet te behet pas marrjes se nje thirrje (me rakomandate postale) nga ana Kuestures Kompetente per ate territor.

E re tjeter e rendesishme eshte ajo e futjes se lejeqendrimeve elektronike per kohezgjatje me te madhe se 90 dite.

Per me teper informacion mund te konsultoni portalin e emigracionit : http://www.portaleimmigrazione.it/ , ose te telefonini ne numrin falas 800309309 (24h ne24)per informacione te pergjithshme, ne numrin 848.855.88 (08.00-20.00) per informacione te lidhura me situaten e procedures personale te rinovimit (per kerkesa te prezantuara mbas dates 6.11.2006).

Nuk ka komente:

Posto një koment

Faleminderit per komentet