01 nëntor 2007

Problema

Shkenca nuk është vetëm formula dhe laboratorë dhe shkencëtarët gjejnë kohë dhe të na argëtojnë me lojërat e krijuara prej tyre.
Po e filloj këtë tag, me më të famshmin e shkencëtarëve që njohim të gjithë: Albert Ajnshtain.

Klikoni mbi figurë për ta parë të zmadhuar .Për t'ja u bërë disi më të lehtë zgjidhjen, kam përgatitur dhe skedën e mëposhtëme.
Ju uroj që ta kaloni sa më këndshëm kohën e lirë me zgjidhjen e këtij problemi :)

10 komente:

 1. ore...ti na ve detyrat e gocave te tua ketu apo ça ? :D
  jo per gjo por ta dime te pakten, se per cilen çeshtje te vyer do vraism menjen rreth 45min mos me shume :D

  ...sa po pertoj... :( :D

  PërgjigjuFshije
 2. Neser endrus me siguri :) dhe pasi ta zgjidh do te te jap detyre te me besh nje teme letrare dhe nje hartim me teme te lire... Oj ky :P :)

  PërgjigjuFshije
 3. Ti vete e di apo jo?
  Une them peshkun e kuq e ka Gjermani. Nuk e di sa e sakte jam po u perpoqa njehere.
  Tung

  PërgjigjuFshije
 4. Peshkun e kuq e ka anglezi Edo. Thuj po! :D

  PërgjigjuFshije
 5. Me fal, gabim, gjermani. :D

  PërgjigjuFshije
 6. un e zgjidha problemin peshkun e ka gjermanni i cili jeton ne shtepin e 4

  PërgjigjuFshije
 7. e ka gjermani mo ke shtepia e 4

  PërgjigjuFshije
 8. ja te analizojme pakez:

  ~ duke ditur se norvegjezi jeton ne shtepine #1, dhe ngjitur me te eshte shtepia blu, shtepia e bardhe mund te jete vetem ne poz #4 ose #5 (sepse duhet qe ne te majte te saj te jete shtepia jeshile)
  ~ dhe si rrjedhimi te pares, norvegjezi, duke mos qene ne shtepine e kuqe(anglezi) dhe duke mos mundur te jete blu(fqinji i tij), po gjithashtu edhe as i bardh e as jeshil, eshte ne shtepine e verdhe.
  ~ duke qene ne shtepine e verdhe norvegjezi pi Dunhill, dhe si rrjedhim ne shtepine e dyte(blu) kafsha eshte kali.

  ~ ne kete moment, te gjitha supozimet kane 2 rrugezgjidhje, te pakten me kete version qe ka dhene [xeni]....
  duhet bere nje korrigjim ne pohimin 5 , "PRONARI I SHTEPISE JESHILE PI KAFE"...del renditja e ngjyrave te shtepive, sepse shtepia jeshile nuk mund te jete ne poz #3 sepse ne aty pronari pi qumesht. :
  1)VERDHE 2)BLU 3)KUQE 4)JESHILE 5)BARDHE

  ~ Danezi mund te jete ne poz #2 ose #4 - suedezi ne poz #4 ose #5 dhe gjermani ne poz #2, #4 ose #5.

  ~ Supozojme qe ne poz #2 jeton Danezi, cdo perfundim i gabuar, na con ne nje supozim te gabuar per pozocionin e danezit.
  duke supozuar se Danezi qendron ne shtepine #2, si rrjedhim ne shtepine #5 pihet cigare BlueMaster dhe Coca-Cola. -> Gjermani nuk mund te jete ne poz #5 sepse ai pi cigare Prince, ndaj ai pozicionohet ne #4.

  ~ Anglezi si rrjedhim eshte personi qe pi cigare PallMall dhe ka nje Zog per kafshe shtepiake.

  ~ I vetmi person qe nuk eshte shenuar lloji i cigareve eshte Danezi, qe pi Blend, dhe qe eshte ngjitur me dike qe pi Uje dhe ky eshte Norvegjezi ne poz #1, i cili ka gjtihashtu edhe nje mace.

  si perfundim -> I e vetmja kutize qe me ka ngelur pa plotesuar, eshte ajo e kafshes ne poz #4, e GJERMANIT.

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet