26 gusht 2007

Mund të bëjmë diçka më tepër

Po kthehesha nga shtëpia e kunatit (rakia kishte dalë e mirë sivjet andeja :))), dhe rrugës duke ardhur, në radio po dëgjoja këtë këngë që në '87 ka fituar San Remon (linku për në youTube tek titulli i teksitit).... asnjëherë s'ja kisha vënë re fjalët të gjitha, por duke e rikënduar në makinë (eh rakija bënte të vetën), më erdhi ndërmënd shkrimi i Llukanit tek peshku... dhe ashtu siç isha i mendimit që kënga që kishte vënë N.Ago në blogun e tij (sidomos imazhet e videoklipit) të ishin kolona sonore për gjithë botën në këto kohë të vështira, po ashtu kjo këngë e Morandit Tocit dhe Ruxhierit , dukej sikur ishte shkruar tamam për t'ju përgjigjur thirrjes së Laurës dhe Llukanit, për të 'zgjuar' të përgjumurit dhe ata që kanë humbur besimin...

Nisa që të pëktheja ... por të më falni se nuk jam më në gjëndje që të 'thur' vargje... shpresoj që ndonjë tjetër këto ditë ta 'shqipërojë' më mirë.


Si può dare di più

Morandi, Ruggeri, Tozzi

G.Bigazzi - U.Tozzi - R. Riefoli

(1987)

In questa notte di venerdì
perché non dormi
perché sei qui
perché non parti
per un week-end
che ti riporti dentro di te.

Cosa ti manca cosa non hai .....Çfarë të mungon, çfarë nuk ke ti
cos'e' che insegui se non lo sai çfarë po përndjek dhe as nuk e di
se la tua corsa finisse qui . . . . .nëse vrulli yt mbaron këtu
forse sarebbe meglio così. . . . . ndoshta më mirë që vajti kështu

Ma se afferri un'idea . . . . . . . . Por nëse përqafon një ide
che ti apre la via . . . . . . . . . . . .që rrugën ta tregon
e la tieni con te . . . . . . . . . . . . . atë e bën tënden
o ne segui la scia . . . . . . . . . . . .dhe pas saj ti shkon
risalendo vedrai . . . . . .do të shikosh duke shkuar në lartësi
quanti cadono giù . . . . se sa të tjerë do ngelen pas, patjetër
e per loro tu puoi . . . . . për ata ti ke mundësi
dare di più. . . . . . . . . . . që të bësh diçka më tepër


In questa barca persa nel blu Në këtë barkë të humbur në kaltërsi
noi siamo solo dei marinai . . ne jemi vetëm marinarë, e di
tutti sommersi non solo tu . jemi të zhytur të gjithë jo vetëm ti
nelle bufere dei nostri guai . mes dallgëve të halleve tona, në stuhi

Perché la guerra,la carestia
non sono scene viste in TV
e non puoi dire lascia che sia
perché ne avresti un po'
colpa anche tu.

Si può dare di più
perché e' dentro di noi
si può osare di più
senza essere eroi
come fare non so
non lo sai neanche tu
ma di certo si può
dare di più.

Perché il tempo
va sulle nostre vite
rubando i minuti di un'eternità'.
E se parlo con te
e ti chiedo di più
e' perché te sono io
e non solo tu.

Si può dare di più
perché e' dentro di noi
si può osare di più
senza essere eroi
come fare non so
non lo sai neanche tu
ma di certo si può
dare di più

come fare non so
non lo sai neanche tu
ma di certo si può
dare di più.

1 koment:

  1. Interesante po ta shohesh si sfide, perkthimin... do merrem noj dite tani eshte vone.........

    PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet