15 korrik 2007

Shqipëria vëndi i parë në botë pa armët kimike.

Shqipëria vëndi i parë në botë pa armët kimike.
Objektivi për të patur një botë pa armë kimike brënda 2012, ka filluar me Shqipërinë si vëndi i parë në botë që ka shkatërruar arsenalin e saj me LHL.
Dhe janë shkatërruar jo pak, por 16,7 ton.

Autorja e artikullit, Carla Reschia, thotë:
Natyrisht që kush e lexon këtë artikull do të pyesë, sa armë kimike mund të ketë Shqipëria dhe sa mund të përbëjë një rrezik në shkallën botërore.Gjithsesi diçka u bë.
Lajmi është i rëndësishëm dhe ka dhe meritën që këtë herë Republika e Shqipërisë përmëndet për diçka që s'ka të bëjë me kontrabandën, skafistët ose emigrantët që shkaktojnë bëjnë prapësira.
Kështu Shqipëria është vëndi i parë në botë që ka shkatërruar të gjithë stokun e saj të armëve kimike.
Këtë e bëri të ditur në Aja Organizata për ndalimin e armëve kimike Opcw (Organisation for the prohibition of chemical weapons)

5 komente:

 1. ja me hair!

  me kutoi s'di pse (truri gje e cuditshme) nje kenge te vjeter:

  po pyt bota per shqipnin-e,
  sa te madh'-e ka ushtrin-e,
  s'asht sekret ne ta tregojm-e,
  dy milion armet shtrengojm-e....

  kimia (me gjith ali kimikun) na e mur te keqen... me mbrapa, ka allahu.. ;)

  PërgjigjuFshije
 2. Ne shqip nuk thuhet Aja, por qyteti quhet Haga.

  PërgjigjuFshije
 3. dashje pa dashje e paskena bo i gjo te mire:)

  PërgjigjuFshije
 4. Tani na kane ngel vetem skorjet njerezore neper instiucionet kryesore, shendetesia, reformat strukturore dhe nja dy cingerrima te tjera te vogla si keto me lart dhe mbaruam. Po si fillim jemi mire fare!

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet