11 qershor 2007

Ndajfoljet e kohës (detyra e shtëpisë)

Lëkura jote e rrudhur
është shenjë lashtësie,
vazhdon të rrijsh e heshtur
o rrënjë historie.
zure bregun me këmbë
herët, pa ngut e morre më nge
gjethet e barit këput avash me dhëmbë
ashtu si atëherë, kur fjala 'Kur?' nuk qe.

Dembele nën diell shullëhesh
nën rrezet e diellit zhguallngrohës
Dhe s'do te doje që zhgualli yt të bëhesh
si lëvozhgat e thata të ndajfoljeve të kohës.

9 komente:

 1. Lëkura jote e rrudhur
  është shenjë lashtësie,
  vazhdon të rrijsh e heshtur
  o rrënjë historie.


  yll me flamur meriton:))

  PërgjigjuFshije
 2. komplimente Edrus, shume e fuqishme..ato dy vagjet e fundit te kepusin fare..

  PërgjigjuFshije
 3. :) E pelqeva!

  Si eshte kjo puna e detyres s shtepise se nuk po e kap?

  PërgjigjuFshije
 4. gjethet e barit këput avash me dhëmbë
  ashtu si atëherë, kur fjala 'Kur?' nuk qe.


  shume bukur!

  Strangeman, Edrusi u dha, ose me mire kish ne mend t'u jepte te tereve detyre shtepie te shkruanin diçka me teme "levozhgat e thata te ndajfoleve te kohes". Elais e beri, Edi po, rradha jote;)

  PërgjigjuFshije
 5. Ed ,mos u lodh kaq here te tjera...Ruaje veten...

  PërgjigjuFshije
 6. Zana xke nn te ne vai :P

  Aludimi ndërmjet breshkës së vockël dhe diçkaje tjetër dhe ndajfoljeve të kohës u nisa që t'a bëja me një 'vulë' të veçantë (shiko gërmat e para të vargjeve në fillim)

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet