12 prill 2007

Loje fjalesh

Në fjalët e mëposhtëme, mjafton që të ndërroni një gërmë dhe të gjeni fjalë me një kuptim te ri.
Shënoni gërmat e 'reja' dhe nëse janë ato të duhurat, do t'ju krijohet nje fjali.

- mushkë
- pa
- Kalem
- vija
- toka
- barrë

- pusht
- pashk

-Kotë
-betim
-dokërr
-trotë
-bar
-artik
-karbon
-seli
-oda
-pasim

Për t'ju ardhur në ndihmë, kam evidencuar gërmat që duhet të zëvëndësoni.

8 komente:

 1. pushkë, shushkë,
  pelë, pulë,
  karrem, kapem,
  pija, lija, zija, kija, shija, nija, dija, rrija,
  koka, qoka, thoka, doka, rroka, shoka, çoka,
  burrë, birrë,

  musht, kusht,
  peshk,

  kovë, kosë, korrë, komë,
  hetim, qetim,
  kokërr,
  rrotë,
  bir,
  armik,
  karton,
  sali(?)
  ora, opa,
  pësim,

  PërgjigjuFshije
 2. mushke=pushke..pale=pule..
  kalem=kasem.. vija=lija..
  toka=koka..barre=burre..
  pusht=kusht..pashk=peshk..
  kate=kole..betim=hetim..
  dokerr=kokerr...trote=krote..
  bar=bor....artik=armik..
  karbon=karton..sali=soli..
  oda=ora ..pasim =pysim..

  Ela..

  PërgjigjuFshije
 3. kote=kole me fal..

  PërgjigjuFshije
 4. Me germat e reja (ato qe perdorni per te zevendesuar germat e kuqe) te marra sipas rradhes se fjaleve, duhet te krijoni nje fjali.

  PërgjigjuFshije
 5. Edrus po deshe na thuaj nese i kemi zgjidhur mire lojerat paraardhese ;)

  Jo per gje po sikur na behet qejfi :)

  PërgjigjuFshije
 6. Tëmën e sëmes :)
  Unë kujtoja se mbaje zi per shokun enver, ti na paske bërë loloçkën :))))

  PërgjigjuFshije
 7. O hu erdus, shum pune na ke dhene me keto, jam bere dembel si i papune, dhe s'po i futem kesaj pune :))

  PërgjigjuFshije
 8. @Elais: fshati qe duket s'do kallauz :)
  @e.T: te pelqeu te pakten?? ;)

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet