29 mars 2007

Lojera kalamajsh mistrca.


Eksperienca e njeriut varet nga kushtet me te cilat ai perballon jeten(ne figure jepet me siperfaqen jeshile ku Ko jane kushtet fillestare(familja shkolla shoqeria kur del ne jete,dhe K eshte nje variabel tjeter qe ndryshon e pasurohet vazhdimisht).
Gjithashtu edhe sasia e informacionit dhe njohjes,mvaret nga vellimi (jo i trurit :) ),qe per lehtesi eshte paraqitur me nje cilinder.
Ne ekuacionin e mesiperm,pasi ta zgjidhni ate,mund te zevendesoni :a=S dhe b=V
Dhe te shkruani gjithcka ne funksion te brinjeve te drejtkendeshit lartesise dhe diametrit.

Kur te beni gjithcka,kerkoni t'ju jap koeficentet per te vazhduar.

12 komente:

 1. O mjeshtër, por përderisa rezultati i ekuacionit është zero dhe meqë mund të shprehet
  (a+b)(a-b)-(a+b)(a+b)=02b, dhe meqënëse është ekuacion thyesor që përfundon me 0, pra ku numëruesi është definitivisht 0 nuk ka asnjë kuptim zgjidhja, dmth kujt i plasi për vlerën e a-së dhe b-së, por nëse do na plaste b duhet të jetë e ndryshme nga zero vetëm për hir të ekzistencës së ekuacionit se eshte budallëk një emërues zero, nuk është fare emërues, kështu...do na thuash ti tani si është puna?

  PërgjigjuFshije
 2. Rezultati eshte 'o' (Germa O)
  Prandaj leri llafet dhe bej veprimet ;) dhe ne fund bej dhe zevendesimet sic kerkonte problemi :)

  PërgjigjuFshije
 3. Po shkoj te marr një aspirinë , dhe erdha, ...të lexoj zgjidhjen

  PërgjigjuFshije
 4. po te jap vetem nje te shtyre:
  a = S = KoK

  ndersa b = V =...........

  PërgjigjuFshije
 5. apapa edrus ku mi gjen keto ti,?se jo per gje por me keto pyetje na vure te gjitheve ne pun.....
  suksese te gjitheve per zgjidhzen :)

  PërgjigjuFshije
 6. Edhe pse kam qenë ..."mjeshtër në matematikën e letërsisë", më duhet të pranoj se, problemi në fjalë, është ...fare i thjeshtë!!1
  Si rrjedhojë, po kërkoj një farmaci, më parë se ta zbuloj Kris, dhe rikthehem.
  Ndërkohë, ju, edhe mund ta zgjidhni!
  Të shohim, biem dakort me të, unë dhe Kris?!

  PërgjigjuFshije
 7. A!Se desh e harrova: Kur thua mistrca, nënkupton që janë krejt...mistrca?
  Do të lija në klasë, në lëndën e gjuhës!

  PërgjigjuFshije
 8. Pertova qe t'a korigjoja,sepse e dija qe e.T s'kalon ketej,se dhe po te kish kaluar s'do kish ndenjur pa e permendur(apo te kete patur frike te jape zgjidhjen e problemit :P )

  PërgjigjuFshije
 9. E shof un që mu ma latë dopio gjashtën , njëri ikën për Shqipëri dhe duhet të flejë herët se helbete udhëtim i thonë , tjetra as korrigjime ortografike bën... Edi po , kështu përgatit postimin tjetër (duke përfituar nga ngathtësia jonë për zgjidhjen). Gjithsesi Edo ,bëj si të bësh na e jep zgjidhjen para se me u nisur në udhëtimin e rradhës .
  Se mos harroj , ai taljani , e di me se merresh në orët e lira ?

  PërgjigjuFshije
 10. Kris,lere c'thote Dx,se ne fund del qe :
  a-b=0 dhe meqe a=S=KoK
  dhe b=V= (Pi)dh (Pi e di se c'eshte apo jo;),po s'e ditet dhe ju qe jeni ne greqi....dreqi ta haje :)

  Pra Kok-(pi)d h= 0

  PërgjigjuFshije
 11. Turp, turp, turp!
  Merret dhe matematika me probleme të tilla...të mprehta?!
  hahahahahahaha

  PërgjigjuFshije
 12. Opo paskam qenë vërtet i trashë , punët spaskan qenë fare të cekëta . Dhe për pak ti çoja mail ish presorit të matematikës... !!!:-))

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet