16 mars 2007

"23"

Ne numerollogjine Napoletane,numri 23 perfaqeson budallain dhe Jim Carrey sic duket e perfaqeson me se miri (nisur dhe nga filmi i tij i meparshem),dhe keshtu ne filmin e tij te ri,"The Number 23", flitet per 'koincidencat' dhe fuqine e numrit 23.

S'po flas per filmin,por duke degjuar nje emision ne radio,'magjia' e ketij numri kishte marre vertet shume me teper rendesi dhe se koincidencat qe qarkullonin ne internet rreth 11/9/2001 (qe edhe ketu po te behet shuma e shifrave....11+9+2+0+0+1=23 !!!)

Ne transmision u sollen raste te sportisteve(Materaci,M.Jordan me bluzen me nr23),Valentino Rossi (numri 46 23x2)...
......Kromozoma e 23 percakton seksin e femijes...

....pas ores 23 fillon ora e fundit....

E lidhnin dhe me segretin e Templareve,por me e 'tmerrshmja':23 dhjetor 2012 ,sipas kalendareve Maja... korrespondon dita e fundit te botes(!!).

Per mua,magjia e ketij numri qendron ne faktin se eshte nje numer primo (si thuhet ne shqip??),ashtu si 1,3,7,9,11,13,17,19,23... qe mund te pjestohen vetem me 1 dhe me vehten e tyre.

Per me teper,magja e ketij numri,fillon dhe terheq supersticiozet e gjithe botes ne 'kerkimin' e koincidencave me numrin 23(mjaft te shikosh tek faqja e Youtube

2 komente:

 1. Ciao Edi
  Mbase sepse nuk jam superstiziose (fataliste pero)me duken te gjithe numerat njelloj dhe besoj se po te kerkojme kojcidenza per te gjithe te tjeret do te gjejme patjeter.
  Me duket si la caccia alle streghe.

  PërgjigjuFshije
 2. o Edrus po per lotton ka efekt ky 23-shi?

  se euromilioni kesaj radhe po shkon 80Milion

  PërgjigjuFshije

Faleminderit per komentet