12 janar 2007

trekendeshat kenddrejte.

Rastesisht po degjoja diskutimin e dy personave,qe po flisnin per gjeometrine :).
"sa gjera te cuditeshme zbulohen ne nje trekendesh kendrejte",po thoshte njeri.
-vertet,shiko rastin e trekendeshit kendrejte me katete 3 dhe 4 dhe ka hipotenuzen 5 njesi.

-por shiko,ja ktheu i pari,ka dhe raste te tjere trekendeshash me brinje qe jane numra te plote,por eshte me veshtire qe te gjesh dy trekendesha me te njejten siperfaqe qe te gezojne kete veti.....

----------------
sapo u gjenda 'vetem',u mora me kete problem,dhe gjeta nje zgjidhje jo vetem kenaqte kerkesat,por qe jepte dhe nje rast te tre trekendeshave kendrejte,brinjet e te cileve jane numra te plote.

provoni dhe ju :)

1 koment:

Faleminderit per komentet