13 janar 2008

Ligji për rehabilitimin.... në Irak

Parlamenti iraken ka aprovuar ligjin që lejon rehabilitimin e ish-baathistëve (anëtarëve të partisë Baath të Sadam Hyseinit).
Aprovimi i këtij ligji konsiderohet prej amerikanëve si një hap të rëndësishëm drejt ripajtimit.
Ky ligj do ti lejojë me mijëra ish funksionarë të shtetit që të mund të marrin një pension dhe që të mund të rikthehen në punë (pa pretenduar që të kthehen në kolltuqe)
Ky ligj bën të mundur që edhe viktimat e regjimit të kërkojnë dëmshpërblime ose të denoncojnë përgjegjësit e vuajtjeve të tyre.

Përjashtimi i tyre i vendosur nga governatori amerikan në Irak, Paul Bremer, favorizoi bashkimin e tyre në revoltën antiamerikane, nga ku,Washingtoni duke e kuptuar gabimin e bërë, kërkonte me insistim prej kohësh nga parlamenti iraken, një ligj për rehabilitimin e tyre, me shpresën në përmirësimin e situatës në vënd.

Ndërkohë që lexoj këtë lajm, më erdhën ndërmënd "përpjekjet" për zhdukjen e shenjave të së kaluarës në Shqipëri, aq të marra seriozisht nga qeveritarët tanë.............

Nuk ka komente:

Posto një koment

Faleminderit per komentet