01 shtator 2007

Johnson & Johnson dhe Kryqi i Kuq

Në një 'botë' si ajo amerikania, ku çdo gjë mund të bëhet objekt gjyqesh dhe padish, asgjë s'mund të mendohet si e pamundur... por kjo e fundit ku: Johnson & Johnson, firma farmaceutike e mirnjohur në gjithë botën ka hedhur në gjyq Kryqin e Kuq për simbolin e përdorur, është me të vërtetë e 'tepërt'.
Sipas saj, vërtet Kryqi i kuq është krijuar më parë , por është njohur zyrtarisht vetëm në 1900, ndërsa Johnson & Johnson e ka përdorur atë logo që në 1887.

Vërtet lajmi është i çuditshëm, sepse pas një kontrolli në google, më del që Kryqi i kuq të jetë njohur nga Konvencioni i Gjenevës që në 22 gusht 1864 dhe në fund të fundit, ai simbol është marrë nga flamuri neutral i Zvicrës.

1 koment:

Faleminderit per komentet